×
En del av Stockholms stad
Illustration: Moa Romanova
Illustration: Moa Romanova

Arkiverat evenemang:

Stockholms Internationella Seriefestival 2020 [SIS20]

UPPSKJUTETVi beklagar att behöva meddela att Stockholms Internationella Seriefestival 2020 (SIS20) inte kommer att kunna genomföras i maj. Vi letar efter nytt datum och återkommer snarast.

Den tjugoandra upplagan av Stockholms Internationella Seriefestival äger rum den 30–31 maj. För andra gången arrangeras festivalen huvudsakligen på Konstfack, i ett gränsöverskridande samarbete mellan Konstfack och Kulturhuset Stadsteatern!

Nu kan vi med glädje presentera årets affischbild som är tecknad av ingen mindre än Moa Romanova – en av de mest omskrivna och rosade representanterna för den nya generationen svenska serieskapare. Hon bokdebuterade 2017 med den självbiografiska serieromanen Alltid fucka upp, översatt till sju språk och utkommen i USA nu i februari. Nyligen blev hon kallad "den svenska serieromanens nya stjärna" av DN Kultur. Moa Romanovas egenartade grafiska stil sätter tonen för årets affischbild och för hela festivalen som i år kommer att röra sig kring udda figurer och gränsvärldar. En manifestation för konstnärlig frihet. I förgrunden poserar serietecknaren, med vässad penna och attityd. Läs DN:s intervju med Moa Romanova här. 

Då Kulturhuset Stadsteatern ännu håller stängt p.g.a. underhållsarbete är det med största glädje vi kan meddela att vi i år fortsätter vårt samarbete med Konstfack, och kommer att husera i deras lokaler på Telefonplan.  

Som alltid kommer vi att leverera ett myllrande program om och med serier. Se fram emot svenska och internationella gäster, workshops, utställningar, bokreleaser, möten, Unga Seriefestivalen, och mycket mer! Festivalens hjärta är som alltid seriemarknaden small press expo (spx), där förlag, tecknare, fanzinister, serieskolor, föreningar och seriebutiker säljer och visar upp allt det bästa som seriekonsten förmår.

Kontakt: ola.hellsten@stockholm.se

Information in English >

Serieteket