×
En del av Stockholms stad
Vällingby

Arkiverat evenemang:

En flykt - berättelsen om min resa

Av Issa Ali


måndag 30 september 2019
Vällingby • Barn under 13 år med vuxet sällskap • 60 kr


Issa Ali bor idag på Södermalm i Stockholm tillsammans med sin sambo och arbetar som arkitekt på ett av Sveriges äldsta arkitektkontor. Under 2013 var han tvungen att lämna sitt krigsdrabbade hemland Syrien för att ensam ta sig till Sverige.

Issa Ali kommer under denna föreläsning att berätta om den sista tiden i hemlandet, och sin resa. Om vägen in i det svenska samhället och om människorna han mött.  

Han kommer även ta upp ämnen som demokrati och hur skört det är. Om utvecklingen i Syrien, hur det är att vara flykting och varför det är så svårt att prata om erfarenheterna.

Om vikten av att hjälpa och förstå varandra. Under föreläsningen får publiken i uppgift att tänka på vilka val de själva skulle ha gjort i olika situationer, vilket väcker engagemang och fördjupar upplevelsen om resan hit.

 

Kvällens program: 30 september Kl 18-19

Plats: Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, Vällingby torg 43

Pris: 60kr 

Välkomna!

Jobbar du inom skola eller inom föreningsliv och är intresserade av att höra mer eller boka in en föreläsning av Issa Ali, vänligen kontakta chimen.asadi@stadsteatern.stockholm.se   

 

Tillgänglighet
Färdtjänstadress: Vällingby torg 43, 162 65 Vällingby
Rullstol: Publikentrén till Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby ligger på markplan så det är lätt att komma in och ut i våra lokaler.
Toalett: Tillgänglighetsanpassad toalett finns.
Hiss finns.

Issa  Ali för En flykt - berättelsen om min resa
En flykt - berättelsen om min resa
Issa Ali för En flykt - berättelsen om min resa