×
En del av Stockholms stad
Vällingby

Arkiverat evenemang:

Majgull Axelsson


Vällingby


Majgull Axelsson är en av Sveriges största författare. Hennes romaner handlar ofta om det mänskliga psyket och om hur relationen barn-förälder formar oss. En annan röd linje är folkhemmet och Sveriges historia där hon ofta skildrar utanförskap och de svagaste och mest utsatta.

Hennes senaste roman Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakade roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

Majgull Axelsson utbildade sig till journalist vid Poppius journalistskola och fokuserade under början av sitt författarskap på att skiva om barnprostitution och fattigdom i Sverige.

Hennes skönlitterära debut Långt borta från Nifelheim kom 1994, men det var med Aprilhäxan från 1997, som hon slog igenom stort och belönades med Augustpriset. Hennes böcker har översatts till ett tjugotal språk.

I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper. 

Tidigare samtal: 20 januari Athena Farrokhzad

Senare samtal: 2 mars Hanna Rut Carlsson, 30 mars Kerstin Weigl & Kristina Edblom, 6 april Gina Dirawi, 20 april Amat Levin

Serveringen öppnar en timma innan samtalet. 

 

 

Information

Scen

Vällingby

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

3 februari 2020

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

Just nu inga föreställningar inlagda