×
En del av Stockholms stad
Teater
Soppteatern

Om Soppteatern

Soppteatern erbjuder alla stockholmare ett lustfyllt koncept: en timmes scenkonst till en rykande het soppa, tisdag till söndag klockan 12.00.

Insläpp sker cirka 11.40 och då står sopporna redan på borden. Själva föreställningen börjar klockan 12.00 och pågår i ungefär 55 minuter. Det här är teaterscenen där du kan äta din soppa och dricka ditt kaffe medan föreställningen pågår.

På Soppteaterns föreställningar gäller 7-årsgräns.

Biljettsläpp

Tidsplan för biljettsläpp finns här tillsammans med pdf-version av tryckt program.

Kort historik

Klara Soppteater grundades 1989 av skådespelaren Helge Skoog. Sedan dess är denna lunchteater en självklar scen för nyskapande och underhållande scenkonst i ett mindre format. Allt från improvisationsteater till vetenskapsteater och ofta helt nyskrivna verk har i över tre decennier spelats till ljudet av klirrande skedar och doften av nybakat bröd.

Albin Flinkas var konstnärlig ledare 2013-2018 och jobbade intensivt med att maximera scenens kapacitet för att kunna erbjuda föreställningar för alla smaker. Sedan 2019 är Sara Jangfeldt konstnärlig ledare för Soppteatern som då under Kulturhusets renovering tillfälligt flyttat in på en tillfällig och nybyggd scen mitt på Sergels torg kallad Under fontänen.

Soppteaterns scen

Kafé Klara i Kulturhuset Stadsteatern
Ny ingång, via Entréplan Sergels Torg. Tidigare ingång via Drottninggatan 34 används inte