×
En del av Stockholms stad
Teater
Status quo
Foto: Shutterstock

Arkiverat evenemang:

Status quo

Av Maja Zade

Den unge Alexander är ny på arbetsmarknaden. Han är attraktiv. Han är hungrig. Redo att visa framfötterna. Och cheferna visar snabbt sin uppskattning. Men blickarna, komplimangerna, skämten och ryggdunkarna börjar snart övergå från vänligt till opassande. 

I pjäsen får vi följa tre olika Alexander på tre olika arbetsplatser; den nyanställde Alex på mäklarbyrån, vars kvinnliga kollegor på byrån inte gör det lätt för honom. Vi möter den provanställde Alex på apoteket, vars initiala glädje över anställningen snart solkas av den sexistiska chefen Cecilia. Slutligen följer vi den nyutexade skådespelaren Alex, som efter en lättklädd audition kammat hem en roll i en stor pjäs i den fascinerande konstnärliga ledaren Heléns regi.

Gemensamt för dem alla är kampen för att få bli tagen på allvar.

Status quo är en skruvad pjäs om strukturer och makt i ett spegelvänt samhälle där kvinnorna styr och ställer. Pjäsen är skriven av Maja Zade, dramaturg på Schaubühne i Berlin, och sätts för första gången upp i Sverige. Hon har tidigare jobbat med världsnamn inom teatervärlden som Thomas Ostermeier och Marius von Mayenburg. För regi står Nora Nilsson, som tidigare regisserat bland andra Ned med vapnen!, Århundradets kärlekskrig och Lolita på Kulturhuset Stadsteatern.

Premiärdatum och biljetter släpps senare

Vi värnar om teatern, kulturen och framför allt vår publik. På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade pjäser uppskjutna tills vi med säkerhet kan spela. Premiärdatum är inte bestämt, besked kommer så snart det är möjligt. Ingenting är som det brukar, men vi är igång – med eftertanke!

Så tryggar vi ditt besök hos oss >

Produktion:

Av: Maja Zade
Översättning: Ludvig Berggren
Regi: Nora Nilsson
Scenografi: Sven Haraldsson
Kostym: Sven Haraldsson
Ljus: Sofie Gynning
Mask: Patricia Svajger

Medverkande på scenen:

Annika Hallin
Emma Mehonic
Shirin Golchin
David Rangborg
Arman Fanni

Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo
Status quo