×
En del av Stockholms stad
Teater
Leif Andrée i Leif. Urpremiär 2 november på Lilla scenen, Kulturhuset Stadsteatern.
Foto: Carl Bengtsson / Skarp Agent

Arkiverat evenemang:

Leif

Kommer hem till Söder


St Paul


Här har ni en som inte lade sig ner att dö. Här har ni en som föll, men reste sig. Här har ni en som väsnades, som sjöng, som var tyst, som lever.

Kritiker- och publiksuccén Leif är tillbaka! Leif Andrées självbiografiska pjäs är en en historia om klass, punk, alkohol, teater, våld, politik och kärlek. En historia om livet, en klassresa genom ett sönderfallande folkhems-Sverige med en som hela tiden reser sig igen.

Nu tar Leif Andrée med sig sin hyllade självbiografiska föreställning i en uppdaterad version till sina egna hemmatrakter på Söder.

Leif Andrée växte upp i Stockholm men 16 år gammal flydde han till Sundsvall för att komma bort från ett hem präglat av alkohol och våld. I Sundsvall blev simning på elitnivå hans räddning. Och så blev han Sundsvalls första punkare och trummis i punkbandet Pizzoar. Genombrottet som skådespelare kom på Teater Galeasen som han var med och startade 1983.

Medverkar på scen gör musikern Susanna Risberg  som räknas till en av landets främsta gitarrister i sin generation. Hon spelar med artister som Marit Bergman, sin egen grupp Susanna Risberg Trio, Henric De La Cour och Miriam Bryant. Hon har vunnit Hagström Stipendiet två gånger, det prestigefyllda Jimi Hendrix Award ’11 och fick Jazzkatten 2015 som "Årets nykomling". 

PRESS

»Ingen, precis ingen, är som Leif Andrée« DN

»Suget är obönhörligt. Och vi vet att ingen annan än hade kunnat göra det här« DN

»Han är en unik skådespelare, en av våra stora« DN

»Andrée gör det så humoristiskt, autentiskt och charmerande begåvat. Det är modigt, självutlämnande och stundom mycket smärtsamma vittnesmål han framför från en värld som aktualiserar debatten om barnfattigdom och klassfrågor.« SvD

»En av svensk scenkonsts mest levande personligheter berättar sitt livs historia« Expressen

»En alldeles speciell närvaro ... naken utan att vara exhibitionistisk« Aftonbladet

»Susanna Risberg färglägger läckert med egna gitarrslingor och David Bowie-låtar« Aftonbladet

»Få kan som Leif Andrée hålla uppmärksamheten i två och en halv timme. Det krävs en alldeles speciell närvaro, inbjudande utan att vara pockande, naken utan att vara exhibitionistisk« Aftonbladet

»vi får en bild ur ett Sverige som många delar med den Leffe som Andrée gestaltar; hur delar av fattigsverige fortfarande drabbade skikt i välfärdsprojektet under 60- och 70-talen« Aftonbladet


2020 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! St Paul är en av våra spelplatser under 2020. Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

St Paul

Speltid

2:40 h, inklusive 1 paus

Premiär

2 november 2016

Pris

  • Ordinarie:195 kr
  • Stud. från 26 år:175 kr
  • Pensionär:175 kr
  • Scenpasset:175 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda