×
En del av Stockholms stad
Teater
Mina vänner skall drypa röda som blott rubiner skiner
Mina vänner skall drypa röda som blott rubiner skiner

Arkiverat evenemang:

Sweeneys 10 bilder

Vernissage & konsert


Klara Nätter


Tisdag 18 augusti visar vi konstnären Mats Pehrsons tavlor, baserade på musikalen Sweeney Todd som gick på Kulturhuset Stadsteatern 2013/2014. Peter Jöback, som spelade Sweeney Todd, kommer att sjunga några låtar från musikalen.

Konserten börjar kl. 20.15, efter konserten är det fri entré till vernissaget från kl. 21.00.

Medverkande på konserten: Vanna Rosenberg, Peter Jöback, Maja Rung, Philip Zandén, Niklas Hjulström, James Lund och Albin Flinkas.

Sweeney Todd – Ett konstprojekt

"Den djävulske barberaren Sweeney Todd har både fascinerat och skrämt en publik sedan mitten av 1800-talet. I mars 2014 fotograferade jag uppsättningen på Kulturhuset Stadsteatern ett flertal gånger, för att sedan göra min tolkning och dokumentation med 10 stycken konstverk.

På ytan är berättelsen om Sweeney Todd ett melodrama som så många andra, om än med en makaber och blodig handling. Går man djupare i berättelsen kan man dock finna både samhällskritiska och mytologiska element såsom girighet, ambition, korruption, kannibalism och hämnd. Man kan skönja flera referenser till den grekiska mytologin och Sweeney Todd kan liknas vid Odysseus från Homeros Odyssén. Därför kändes det naturligt att under arbetets gång inkludera grekiska bilder, mönster och symboler.

Tekniskt jobbar jag med en typ av collagemålningar där jag blandar mina fotografier med måleri. Efter att fotografierna har förstorats till rätt format bearbetas de med ett akrylmedel. En transparent film görs för hand som sedan kan appliceras på olika material, i det här fallet på duk. Jag använder sedan olika media såsom olja, akryl, kolkrita och schellack för mitt måleri."

/Mats Pehrson

Biljetterna till platserna vid borden och de onumrerade stolarna framför scenen kostar 180 kr. styck.

Biljetterna till de onumrerade ståplatserna vid baren kostar 120 kr. styck.

Information

Scen

Klara Nätter

Speltid

0:40 h, ingen paus

Premiär

18 augusti 2015

Pris

  • Ordinarie:180 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater, Soppteatern, Klara Nätter

Just nu inga föreställningar inlagda