×
En del av Stockholms stad
Teater
Nattpassage

Arkiverat evenemang:

Nattpassage


Kilen


Det skymmer. Ett nattåg går genom Europa. Ombord finns Miriam, två medpassagerare och konduktören som kör tåget. De är alla påväg åt samma håll. Men när natten närmar sig, tar deras resa plötsligt en ny riktning.

På en öde äng mitt i ingenmansland står ett hundratal personer och väntar. Nästan alla bär på en väska. Vissa bär på ett barn. De står i kvadratiska formationer om 40 personer. De är också på väg. De väntar på ett nattåg.

Nattpassage är en berättelse som tar avstamp i en verklig händelse som ägde rum i Makedonien förra året. Vad händer med människan vars världsbild styrs av misstänksamhet? Hur snabbt kan rädslan fatta grepp om en människa? Och när skymningen faller, och vi inte riktigt vet var vi ska ta vägen, vad krävs då för att göra gott?

En föreställning om misstänksamhet, rädsla och civilkurage.

I föreställningen förekommer flera språk och den kommer därför att vara textad.

Astrid Menasanch Tobieson är regissör och dramatiker. Hon har tidigare satt upp föreställningar som I landet som aldrig brann brinner nu träden, Maktdröm, 100 barn och Men det skulle ni aldrig våga. Senaste åren har hon varit en politisk röst i samhällsdebatten i och med att Spanien införde munkavlelagarna som inskränker demonstrationsrätten och yttrandefriheten. Nu är hon aktuell med Nattpassage.

Presscitat

EXPRESSEN SKRIVER:

"Ett tåg genom Europa dunkar både genom historiens deportationer och nuets dubbla räkenskap. Det är en enkel uppsättning, men den är effektiv. Kanske för att den ser längre än till flyktingkvoter och vågar öppna sig för en lyrisk dimension och ett större perspektiv om ansvar; det vi tar och det vi slingrar oss undan."

"Gustav Nordmark ljuddesign får hjärtat att klappa."

Läs hela recensionen här >

AFTONBLADET SKRIVER:

"Man lämnar inte salongen likgiltig, och inte minst tack vare skådespelarnas träffsäkra gestaltningar"

"Trespråkigheten i pjäsen ger upphov till sin egna dramatiska effekt"

Kultubloggen.com: "Nattpassage – föreställning som ger många tankar"
Läs hela recensionen här >

Om teatergruppen:

Stå!Gerillan är en frigrupp som består av Denise Olsson och Astrid Menasanch Tobieson och är verksam inom scenkonst. Stå!Gerillan har som vision att belysa och/eller formulera problem för att främja det offentliga samtalet och en demokratisk samhällspåverkan. De arbetar även utanför scenen med sitt förändringsarbete i form av att ge föreläsningar, workshops, skriva debattartiklar m.m.
Läs mer om Stå!Gerillan här >

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:10 h, ingen paus

Premiär

7 oktober 2016

Pris

  • Ordinarie:120 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda