×
En del av Stockholms stad
Teater
Storydox utan logga våren 2018

Arkiverat evenemang:

Storydox

Vanliga människors ovanliga berättelser


Lilla scenen


Berättar-succén Storydox bjuder under våren på scener med extra mycket smak av nutid. Hör berättelserna som tar dig bakom kulisserna på några av samtidens stora händelser. Med sitt ärliga tilltal och till synes enkla berättarmagi, är Storydox dokumentära berättarscen en plats för dig som älskar berättelser direkt ur livet.

Varje kväll på Storydox går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv. Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.

Under våren återkommer Storydox tre gånger med tre olika teman och fem berättare varje kväll. Varje person är coachad av professionella storytellers och sceneventet händer bara en enda gång.   

7/4: TERRORDÅDET PÅ DROTTNINGGATAN

Vi delar berättelser på årsdagen av terrordådet på Drottninggatan.

Hör berättelser om att fly från platsen och att beordras dit. Om att beröras på avstånd eller in på bara skinnet. Och berättelser där det hemska även innehållit någonting gott.

Medverkande: Brandon Sekkito, om att se gärningsmannens ansikte, och bilden han fångade av lastbilen som kraschade in i Åhlens. Polisen Hanif Azizi, om att beordras till platsen för att hitta den beväpnade mannen. Shqiptar Oseku, om att slås av en insikt mitt i panikflykten, och istället vända tillbaka för att hjälpa. Matilda, om när hennes mellanstadieklass blir fast på Drottninggatan. Jonathan Silén, om att ringa och ringa, utan att hon svarar.

Information

Scen

Lilla scenen

Premiär

3 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:40 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda