×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Matilda Rahm

Skolgrupper

Förutom att vi spelar föreställningar och visar film i vår bio Skärisbiografen arbetar vi med att skapa möjligheter för att du som lärare ska få hjälp och inspiration till att fördjupa upplevelsen med dina elever. 

Nyheter om teater och film för skolor

Prenumerera på vårt nya utskick där vi informerar om lärarträffar och vårt utbud för dig som vill besöka kultur med din skola. Fyll i namn och maiadress i formuläret nedan. Du kan när du vill avsluta prenumerationen.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Lärarträffar

I samband med varje föreställning bjuder vi in till en lärarträff då vi oftast visar hela föreställningen och regissören berättar om arbetet. Vi har också regelbundna lärarträffar för att presentera filmprogrammet för skolor. 

Studiebesök 

Kom på studiebesök och titta bakom kulisserna på vår scen i Skärholmen med din klass! Vi kan också ordna så att ni får träffa regissör, skådespelare, scenograf, tekniker eller andra som arbetar i huset.

Inspirationsmaterial

Vi arbetar fram ett specifikt inspirationsmaterial utifrån varje föreställnings tema och form som kan användas av lärare för efterarbete. 

Förbereda gruppen på teater

Här följer några förslag på vad du som pedagog kan göra för att förbereda gruppen inför ett teaterbesök. Välj eller anpassa momenten efter gruppen. 
Läs här: Inspirationsmaterial - Att gå på teater (PDF)

Teaterordlista

Vem gör vad och vad finns på teatern? En lista skriven i samarbete med barn från Botkyrka.  Läs här: Teaterordlista (PDF)

Filmordlista

Här finns en filmordlista med olika termer för att bygga upp ett filmordförråd. Det kan öppna upp för samtal om film.
Läs här: Filmordlista (PDF)

Kontakt

Caroline Taracci Nilsson 
Skolkontakt
caroline.taracci.nilsson@stadsteatern.stockholm.se