×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Foto: Matilda Rahm

Skolgrupper

Se teater eller film med din skola

Vill du se teater eller film med din skola? Kulturhuset Skärholmen visar film och teater som undersöker, testar, känner och ifrågasätter för barn och unga mellan 5 och 19 år. Varje termin kommer nya teaterföreställningar och ett nytt filmprogram för skolor där du kan välja mellan filmer för alla årskurser. Priser: 0-60 kronor.

Lärarträffar & nyhetsbrev

Se föreställningen först! På Kulturhuset Skärholmens lärarträffar kan du se föreställningen innan du tar med din klass och du får chansen att ställa frågor till skådespelare och regissörer. Skärisbiografen presenterar också sitt terminsprogram i samband med regelbundna lärarträffar. Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev för att få information om lärarträffar, erbjudanden och andra nyheter.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Prata om föreställningen efteråt

Vad väckte teaterbesöket för tankar? Vad handlade det om och hur såg det ut? Till varje teaterföreställning kommer ett inspirationsmaterial för skolor så att du tillsammans med din klass kan jobba vidare med teaterupplevelsen och prata om föreställningens tema och form.

Studiebesök 

För många som besöker teatern är ljuset, scenen, rekvisitan och allting runtomkring lika spännande som det som händer på scenen. Boka ett studiebesök och titta in bakom kulisserna. Vill ni ställa frågor till skådespelare, regissör, scenograf, tekniker eller andra som jobbar på teatern? Skriv till boka.skarholmen@stadsteatern.stockholm.se så hjälper vi dig.

Innan besöket

Ta en runda eller gör en teaterordlista, här finns några exempelövningar som kan användas innan besöket för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att alla ska kunna tillgodogöra sig teaterupplevelsen på bästa sätt.

Läs här: Inspirationsmaterial - Att gå på teater (PDF)

Teaterordlista

Vem gör vad och vad finns på teatern? En lista skriven i samarbete med barn från Botkyrka. Läs här: Teaterordlista (PDF)

Filmordlista

Vad gör egentligen en auter? Och vad betyder montage? Lär dig mer om film med din klass genom att använda filmordlistan.

Läs här: Filmordlista (PDF)

Kontakt

boka.skarholmen@stadsteatern.stockholm.se