×
En del av Stockholms stad

Parkteatern söker Belysningstekniker

Kulturhuset Stadsteatern är en del av Stockholms stad och är ett hus för alla stockholmare, öppet alla dagar, unikt både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Huset rymmer en mångfald av kulturuttryck, såväl professionellt som eget skapande– ett hus där kultur utövas, tas in och prövas. Kulturhuset Stadsteatern har ca 450 medarbetare och är därmed en av norra Europas största kulturinstitutioner.  

Parkteatern – alla Stockholmares utomhusrum

Parkteatern är en del Kulturhuset Stadsteatern under ledning av Albin Flinkas. Verksamheten har sedan 1942 samlat stockholmarna i våra fantastiska gemensamma utomhusrum för att njuta av naturen, sommaren och de sköna konsterna. Parkteatern ger musik, dans och teater med fri entré i Stockholms parker, varje sommar, mellan juni och augusti.  

Parkteatern är en turnerande verksamhet med ca 50 spelplatser runt om i Stockholm. Under sommaren 2019 letade sig c:a 200 000 personer till Parkteaterns föreställningar.

Parkteatern söker Belysningstekniker  

Du kommer att arbeta med belysningen till våra föreställningar. Du ansvarar för upp nedriggning av utrustningen. Vårt ljus består dels av ett frontljus av konventionell typ och dels av ett ledbaserat effektljus i vissa av våra produktioner. Det kan också förekomma programmering av videomaterial på ledvägg.  Arbetet sker på såväl dag- som kvällstid samt helger. Du ingår i ett team och svarar för att teamet tar ett helhetsansvar för Parkteaterns verksamhet. Detta innebär att alla måste kunna ställa upp för varandra och hugga i. Arbetet sker utomhus i ur och skur. Tänk därför på att det kan komma att bli olika lyft och att arbetspasset kan bli smutsigt, tungt och behöva genomföras i gummistövlar.

ARBETSUPPGIFTER:

•    Svara för att belysningsutrustningen riggas på ett säkert och funktionellt sätt.
•    Kommunicera med gästspel kring belysning
•    Att delta i scenbygge och infrastrukturarbete kring spelplatsen
•    Svara för att kablar dras och att det finns elförsörjning till scenen

Vi söker dig som:

•    Har teatervana
•    Har relevant utbildning inom kunskapsområdet
•    Dokumenterad erfarenhet av ljusbordsprogramering och hantering av rörligt ljus.

Meriterande är turnévana i synnerhet från Parkteatern, B/ C-körkort, truckkort samt dokumenterad erfarenhet inom HLR.

Parkteatern strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald i alla bemärkelser. I synnerhet vad gäller ålder, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Upplysningar rörande tjänsten:

Scenchef: Johan Attermark, johan.attermark@stadsteatern.stockholm.se Tel: 0739-730 307

Facklig företrädare: Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se

Ansökan:

Din ansökan med personligt brev och CV skickas per e-mail snarast men senast 18 februari till: ansokan@stadsteatern.stockholm.se. Ange Parkteatern samt "Belysningstekniker" i Ärende/Rubrik (ex: Parkteatern/belysningstekniker).