×
En del av Stockholms stad
Musik
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

The Fountain

Jamsession • Open mic • Gästartister


Under Fontänen


The Fountain har inspirerats från liknande scener i storstäder som New York, London och Berlin där musiken händer i nuet utan vara förutbestämd. Med hjälp av jamsessions, open mic och olika gästartister skapas en ny livemusikklubb mitt i city.

Varje kväll bjuder husbandet Water Babies på en progressiv mix av jazz, RnB, hiphop, funk och soul där gästartister utmanas i en ny kontext. The Fountain är en plattform för urban livemusik som improviseras fram av både husband, gäster och publik.

Kom och jamma eller bara lyssna!

Dörrar: 18:30
Konsertstart: 19:15
18 år
Fri entré

Gästartist 11 mars: Bishat + Jamhost: Mofeta


Foto: Julius Hayes

Artisten, låtskrivaren och producenten Bishat leverar rå pop som är lika delar sårbar som den är modig. Med hennes egna blend av dark pop och modern R'n'B har hon hyllats av musikbloggar i hela världen. Bishat är en sann do it yourself-artist och släpper all musik på egna labeln MINAMIN.

Hennes musik spelas världen över och hon har utsetts till Best New Artist av Pigeons & Planes och skrev redan som trettonåring sin första låt med José González. Mixtapet Q417 släpptes i april 2018 och hon har hyllats av både media och lyssnare för sina personliga texter, träffsäkra melodier och egna sound. Med ny musik på väg spås 2020 bli året för Bishats stora genombrott.


Foto: Richie Keegan för Vasakronan

Kvällens jamhost är Victor Marko som sedan 15 år tillbaka släpper musik som Mofeta. Många känner honom från grupperna Mofeta & Jerre och även från en av Sveriges mest älskade hiphopklubbar Spiderdogs. Mofeta är känd som en lyricist, freestyle MC och underhållare med stark utstrålning. Han är också grundaren av KWAAI – samma internationella hiphop crew där artister som Kanyi Mavi, Dirty Jens, Aurelia Dey och många fler ingår.Sedan Mofeta släppte sin EP Min stjärna 2017 jobbar han på ny musik och förhoppningsvis bjuder han på smakprov under kvällens spelning.

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

30 januari 2019

Pris

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Fri entré, Under Fontänen

2020-03-11
onsdag
19:15
Bishat + jamhost: Mofeta
Fri entré
2020-04-08
onsdag
19:15
Fri entré
2020-04-29
onsdag
19:15
Fri entré
2020-05-06
onsdag
19:15
Fri entré
2020-06-03
onsdag
19:15
Fri entré