×
En del av Stockholms stad
Musik
Les Amazones d’Afrique
Foto: Karen Pauline Biswell

Arkiverat evenemang:

Les Amazones d’Afrique


tisdag 3 mars
Nalen •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2020.
Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Les Amazones d’Afrique är ett band och kollektiv av några av de absolut främsta musikerna och sångerskorna från Västafrika. Bandet bildades i Mali och har med sin unika blandning av funk, pop och congotronics och traditionella västafrikanska uttryck blivit en internationell musikalisk kraft. 

Les Amazones d’Afrique är utöver att vara musiker även aktivister. Med musiken kämpar de för kvinnors rättigheter i världen och inom musiken. Tillsammans turnerar de flitigt och har spelat på några av de största festivalscenerna i världen. På det hyllade debutalbumet République Amazone medverkade artister som Angélique Kidjo och den nigerianska singer-songwritern Nneka.

När uppföljaren Amazones Power släpps i januari 2020 får vi höra välkända artister som Mamani Keïta och Rokia Koné sida vid sida om en ny generation afrikanska artister.

Line-up

Mamani Keita – Vocal
Fafa Ruffino – Vocal
Kandy Guira – Vocal
Nadgib Ben Bella – DJ/Turntables
Franck Baya – Drums
Thierry Fournel – Guitar

Nalen, Stora Salen
Dörrar: 20:00
Konsertstart: 21:00
18 år
Denna konsert är stående.


2020 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi dyker upp under 2020. Läs om våra nya spelplatser här.