×
En del av Stockholms stad
Musik
Iiris Viljanen
Foto: Olof Grind

Arkiverat evenemang:

Iiris Viljanen – En finsk jul


Hörsalen


Iiris Viljanen spelar två julkonserter på Kulturhuset Stadsteatern

12 och 13 december får vi chansen att uppleva finlandssvenska pianisten och sångerskan Iiris Viljanen under två julspelningar i Hörsalen. Vardagssorgerna har tagit en stor plats under det här märkliga året. Men nu kommer Iiris Viljanen med en lätt förmaning om att vi ska glömma dem alla, åtminstone för en stund.

Viljanen ger sig ut på en soloturné i samband med det kommande albumet En finsk jul. Ett nytt album som fångar känslan av storhelgen. När allting stannar upp för några dagar och man träffar – eller inte träffar – sin familj. När tidens gång blir lika påtaglig som isvindens minusgrader mot kinden.

"Albumet heter En finsk jul eftersom det är osäkert om det blir någon sån för mig i år på grund av pandemin. Så jag ville skapa en egen finsk jul i toner och text istället, någonting för alla andra sverigefinnar och finlandssvenskar där ute som hör hemma i båda språken."
/Iiris Viljanen

Bakgrund om Iiris Viljanen
Viljanen är en textförfattare och pianist som ingen annan. Hon framför sin lyrik med såväl melankoli som skönhet och har en blick som fångar det vi andra möjligen ser men inte alltid reflekterar över. Hon har spelat piano sedan hon var liten och spelat allt ifrån jazz till klassiskt. Under åren har hon utvecklat en speciell spelstil som är rytmisk och känslosam.

Dagarna 12 och 13 december uppträder artisten med två julkonserter i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern.

Så tryggar vi ditt besök hos oss i höst >

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

12 december 2020

Pris

  • Ordinarie:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Hörsalen

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter