×
En del av Stockholms stad
Musik
Elektroniskt

Arkiverat evenemang:

Elektroniskt Under Fontänen


Premiär 4 mars 2020
Under Fontänen


I den underbara lokalen rakt under Sergelfontänen presenteras i vår fyra livekonserter med framstående elektroniska producenter inom genrer som ambient och experimentellt.

Varje kväll blir det också scensamtal om musiken och dj-spelningar med Andreas Tilliander (TM404) och Mats Almegård från Sveriges Radios program Elektroniskt i P2.

Baren är öppen hela kvällen.

4 mars: Maria W Horn (Stockholm)


Foto: Aron Mattsson

Maria W Horn är tonsättare med fokus på elektroakustisk och audiovisuell musik som under de senaste två åren givit ut fantastiska och kritikerrosade album på XKatedral (en label och konsertarrangör som Maria är med och driver) och Hallow Ground. Maria W Horn är också medlem i Sthlm Drone Society, en förening för långsamt utvecklande klanglig musik.

Spotify >

18 mars: Grand River (Berlin)


Foto: Underskin

Aimée Portiolo gör storslagen ambient, experimentell elektronisk musik och minimalistisk techno under sitt alias Grand River. Hyllade debutalbumet Pineapple släppte hon 2018 på Spazio Disponibile. Själv driver hon också det experimentella skivbolaget One Instrument – där alla artister får begränsa sig till ett enda instrument.

Spotify >

1 april: Yves de Mey (Antwerpen)


Foto: Wanda Detemmerman

Yves De Mey har varit verksam som producent sedan nittiotalet. På senare år har han förfinat sitt uttryck inom experimentell ljuddesign och har släppt en lång rad fantastiska skivor med sofistikerad elektronisk musik på bolag som Spectrum Spools, Sandwell District och Opal Tapes. Tillsammans med Peter van Hoesen har han också duon Sendai.

Spotify >

13 maj: Johanna Knutsson (Berlin)


Foto: David Neman

Förra året släppte Johanna Knutsson albumet Tollarp Transmissions på Malmöbolaget Kontra Musik till kritikernas och publikens applåder. Sublim ambient techno skrev GAFFA:s recensent. Och det är det som gäller när medgrundaren till bolaget Zodiac 44 och UFO Station Recordings kommer till Elektroniskt Under Fontänen.

Spotify >


Dörrar: 18:30
Samtal: 19:00
Konsertstart: 19:30
18 år

Information

Scen

Under Fontänen

Pris

  • Ordinarie:150 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Under Fontänen

2020-03-04
onsdag
19:30
62 Platser kvar
Maria W Horn BOKA / KÖP
2020-03-18
onsdag
19:30
74 Platser kvar
Grand River BOKA / KÖP
2020-04-01
onsdag
19:30
87 Platser kvar
Yves de Mey BOKA / KÖP
2020-05-13
onsdag
19:30
82 Platser kvar
Johanna Knutsson BOKA / KÖP