×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Tidigare gäster på Klassikersalongen

2019

Att leva i en diktatur
Mats Almegård i samtal med Cilla Naumann och Merete Mazzarella om Hans Falladas Ensam i Berlin, Sinclair Lewis Sånt händer inte här samt Herta Müllers Kungen bugar och dödar.

Systrarna på heden. Om Anne, Charlotte och Emily Brontë
Martina Lowden i samtal med Tone Schunnesson och  Cecilia Hansson om Anne Brontës Främlingen på Wildfell Hall, Charlotte Brontës Jane Eyre samt Emily Brontës Svindlande höjder.

Om Henry David Thoreau och Claire Louise Bennett
Magnus Halldin i samtal med Andrea Lundgren och Tomas Bannerhed.

2018

Tre dystopier
Therese Eriksson med PC Jersild och Agnes Lidbeck om de tre dystopierna Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood, Anna Kavans Is och Marlen Haushofers Väggen.

Simone, Jean-Paul & Albert
Madelaine Levy, SvD, i samtal med Åsa Moberg och Carl-Michael Edenborg om verk av Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre och Albert Camus.

Två trollkarlar
Gabriella Håkansson i samtal med Torbjörn Elensky och Lina Wolff om de två trollkarlarna Jorge Luis Borges och Italo Calvino.

No Southern Belles
Tone Schunnesson i samtal med Monika Fagerholm och Ida Linde om Carson McCullers Balladen om det sorgsna kaféet och sju noveller, Flannery O' Connors novellsamlingar Allt som stiger måste stråla samman och En bra karl är svårt att finna och Eudora Weltys Junikonsert och andra noveller.

Om Sherlock Holmes, Lord Peter Wimsey och Kommisarie Maigret
Lotta Olsson i samtal med Mattias Boström och Agnes Lidbeck.

Om Anna Karenina och Krig och fred
Fredrik Wadström i samtal med Nils Håkansson och Marie Lundström om Leo Tolstoj.