×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Sadie Jones

Arkiverat evenemang:

Sadie Jones (England)

I samtal med Ika Johannesson


Under Fontänen


Möt Sadie Jones, från England, i samtal med Ika Johannesson.

Sadie Jones är en av Englands stora berättare med fyra kritikerhyllade romaner bakom sig. Ormarna är hennes första roman som utspelas i nutid.

Ika Johannesson är kulturjournalist, publicist, programledare och författare. På Internationell författarscen har hon tidigare samtalat med bl.a. Markus Zusak och David Sedaris.

Om Ormarna  

Det nygifta paret Bea och Dan tar sina sista sparpengar och lämnar London för en lång bilsemester i Europa. Första stoppet är hos Beas bror Alex, som driver ett hotell i Frankrike. Väl på plats inser de att det är något som inte stämmer med hans verksamhet. Hotellet har inga gäster och Alex skriver in påhittade gäster i liggaren – det enda liv som finns i huset är ormarna som rasslar på vinden. En dag ringer telefonen och en man vill absolut boka in sig på hotellet. Någonting säger Bea att det skrämmer Alex.

När sedan syskonens föräldrar dyker upp helt oförhappandes blir Bea väldigt upprörd och Dan förstår inte varför. Varför har Bea inte låtit honom träffa hennes föräldrar? Liv och Griff Adamson är väldigt charmerande och inte minst väldigt rika. De är de rikaste människor Dan någonsin mött. Skäms Bea över honom? Plötsligt försvinner Alex och allt ställs på sin spets. Tragedin är ett faktum, konflikterna stegras och hemligheterna kommer upp till ytan. Nu kan varken Bea eller Alex komma undan …

Ormarna är ett gastkramande drama som är omöjligt att lägga ifrån sig. Det är psykologisk spänning på många nivåer – en roman som går att läsa både som en thriller och som ett raffinerat familjedrama.

PRESS

"Intressant, välskrivet, stämningsfullt."
– New York Times

"Ormarna ställer allvarliga frågor om människans natur, girighet och rättvisa – allt förpackat i ett thrilleraktigt tempo."
– The Guardian

Samtalet hålls på engelska och görs i samarbete med Sekwa/Etta. Ormarna är översatt av Jan Hultman och Annika H Löfvendahl.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

18 maj 2020

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda