×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Mona Høvring

Arkiverat evenemang:

Mona Høvring (Norge)

Samtalet är inställt


lördag 9 maj
Sigtuna Litteraturfestival •


Möt Mona Høvring från Norge, på Sigtuna Litteraturfestival.

Mona Høvring, född 1962, är en norsk författare som tidigare gett ut flera kritikerrosade diktsamlingar och romaner. 2013 nominerades Mona Høvrings roman Camillas lange netter till Nordiska Rådets litteraturpris.

Romanen Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født från 2018 lovordades unisont av den norska kritikerkåren och gav Mona Høvring Kritikerprisen 2018 för bästa norska skönlitterära bok. Romanen, i svensk översättning av Jonas Rasmussen, har titeln För att Venus passerade en alpviol den dagen jag föddes och kommer ut i april 2020. Med denna utgivning introduceras Mona Høvrings författarskap på svenska. Samtalet hålls på svenska och görs i samarbete med Lil'Lit förlag och Sigtuna Litteraturfestival. För att Venus passerade en alpviol den dagen jag föddes är översatt av Jonas Rasmussen.


2020 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Sigtuna Litteraturfestival är en av de platser där vi dyker upp under 2020. Läs om våra nya spelplatser här.

LitteraturInternationell författarscen