×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Joyce Carol Oates
Foto: Pressbild

Arkiverat evenemang:

Joyce Carol Oates (USA)

I samtal med Hans Olav Brenner


Maximteatern


Möt Joyce Carol Oates, från USA, i samtal med Hans Olav Brenner.

Joyce Carol Oates, född 1938 i staten New York, är en av USA:s verkligt betydande författare idag. Oates har sedan debuten 1963 publicerat ett stort antal romaner, flera novellsamlingar, skådespel, essäer, poesi och kritik i ett sällan skådat flöde av kreativitet.

Framför allt inom prosan har Oates dokumenterat sig som en av de största talangerna inom den samtida amerikanska litteraturen. I sina romaner och noveller genomför Oates en kartläggning av det amerikanska samhället av idag och dess sociala problem och neuroser. Särskilt skicklig är Oates på att skildra de ögonblick då ambitioner och önskningar kolliderar med verkligheten. Ett möte som oftast leder till våldsamma upplösningar.

Oates har tilldelats en lång rad förnämliga litterära utmärkelser. Hon skriver också deckare under pseudonymen Rosamond Smith eller Lauren Kelly. Joyce Carol Oates är verksam vid Princeton University i New Jersey.

Hans Olav Brenner är norsk kulturjournalist, skådespelare och programledare. På Internationell författarscen har han tidigare samtalat med bland andra Joyce Carol Oates, Erica Jong, Paul Auster och Richard Ford. Han har även gett ut boken Kunsten å snakke sammen og nødvendigheten av å holde kjeft om samtalsteknik och samtalets konst.

Samtalet hålls på engelska och görs i samarbete med Albert Bonniers Förlag, Litteraturhuset i Oslo samt Louisiana, Danmark.


2020 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Maximteatern är en av de platser där vi dyker upp under 2020.
Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Maximteatern

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

27 maj 2020

Pris

  • Ordinarie:200 kr
  • Stud. från 26 år:150 kr
  • Ung under 26 år:150 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda