×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Bart Moeyaert
Foto: Joost Jossen

Arkiverat evenemang:

Bart Moeyaert (Belgien)

I samtal med Kristofer Folkhammar


17 november 2020 19:30
Hörsalen


Möt Bart Moeyaert, från Belgien, i samtal med Kristofer Folkhammar. Bart Moeyaert är född 1964 i Gent och har sedan debuten som nittonåring gett ut omkring femtio titlar. För sina ungdoms- och bilderböcker har han blivit ett världsnamn översatt till över tjugo språk som 2019 belönades med Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Moeyaerts författarskap spänner dock över en rad genrer som dramatik, sångtexter, TV-manus, essäer och poesi. Poesi ofrånkomlig för besökare i hans hemstad Antwerpen där dikter av Moeyaert finns att läsa i monumentalformat på husväggar runtom i staden.

Kristofer Folkhammar är född 1983 och bosatt i Malmö. Han är verksam som poet, prosaist och kritiker. Han debuterade med romanen Isak & Billy (2011) som följdes av diktsamlingen När han kysste mig förlorade jag allt (2012) och romanen Magisterlekarna (2015). I våras kom diktsamlingen I takt, inatt.

Om Graz

På svenska utkommer nu Moeyaerts prosadebut för vuxna, Graz, där Hermann Eichler tagit över sina döda föräldrars apotek i den österrikiska staden. Eichler kan han komma med goda råd för vartendaste piller och rekommendera medicinering utifrån årstid. Det är bara när det kommer till sitt eget liv han känner att han inte har full kontroll över händelserna. Fram till dess en olycka en natt inträffar. Utanför sitt hus ser Hermann en flicka liggandes bredvid sin cykel, men istället för att hjälpa henne börjar han genom snö och vind gå in mot det vintriga Graz och drastiska insikter.

Bart Moeyarts känsliga kortroman är inte bara en hyllning till staden Graz, utan också en älskad och vacker berättelse om kärlek, saknad och ensamhet.

Samtalet hålls på engelska och görs i samarbete med Rámus. Graz har översatts till svenska av Per Holmer.

Så tryggar vi ditt besök hos oss i höst >

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Hörsalen

2020-11-17
tisdag
19:30
19 Platser kvar
BOKA / KÖP
Biljetter