×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Illustration: Alexandra Karpilovski

Arkiverat evenemang:

Ålen, fåret, havet, skogen, jorden


Hörsalen


Litteraturkalaset

En litterär kalaslördag om ål och oro, hav och omdöme, Kulla-Gulla och gemenskap, musik och får och havet och jorden.

Ålen, fåret, havet, skogen, jorden.

Möt fyra författare som fäster blicken på djur och natur, långt från Sergels torg. Istället ger de oss livet på havet, i hagen och i skogen. De går i närkontakt med tillvaron bortom staden och skänker oss bilder, upplevelser, kunskap – och oroande insikter.

Patrik Svensson

Patrik Svensson är författare till 2019 års mest osannolika boksuccé Ålevangeliet. Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk. Skulle ni mot förmodan ha missat Ålevangeliet så är det en alldeles underbar bok. Den handlar lika mycket om den mystiska fisken, som om författaren och hans far samt hur ålen förde dem samman. Boken tilldelades Augustpriset i facklitteratur.

Axel Lindén 

Axel Lindén är akademikern som flyttade ut på landet med sin familj, började med fårskötsel och skrev en bok om en akademiker som flyttade ut på landet med sin familj och började med fårskötsel. Fårdagboken är en liten pärla som ni absolut inte får missa. I år kom den fina uppföljaren Tillstånd: varannan gran, varannan tall och andra orimligheter som skildrar Lindéns liv som motvillig skogsägare.

Alexandra Kronqvist 

Alexandra Kronqvist är konstvetare, kulturskribent och kritiker, och arbetar för närvarande som antikvarie vid Sörmlands museum i Nyköping. Hon medverkar regelbundet i kulturtidskriften Balder. 2004 gav hon ut romanen Dessa trakter – en rent oförglömlig och egen betraktelse om livet, årstidernas gång och livet på landsbygden. Därför är vi extra glada över att Kronqvist medverkar i programmet.

Lars Berge

Lars Berge är journalist, dokumentärfilmare, författare och ikväll samtalsledare. Han har under många år skrivit krönikor för Svenska Dagbladet och är en i kollektivet bakom radioprogrammet Mammas nya kille. I höst är han aktuell med boken Monstervågen: En studie av sanningshalten i matros J.W. Granströms äventyr på de sju haven 1914-1915. Det är en bok om Skandinaviens en gång så besjungna hjältar – de pojkar och män som levde och dog på haven, särskilt om Berges morfars far: J.W. Granström.

Så tryggar vi ditt besök hos oss i höst >

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

5 december 2020

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Hörsalen, Litteraturkalaset

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter