×
En del av Stockholms stad
Litteratur

Arkiverat evenemang:

Ian McEwan (Storbritannien)

I samtal med Harald Hultqvist


Handelshögskolan


Möt en av Englands främsta författare – Ian McEwan, i samtal med Harald Hultqvist. Ian McEwan är född 1948 i Hampshire, England. Han tillbringade stora delar av sin barndom i Östasien, Tyskland och Nordafrika eftersom hans far, som var officer, var utposterad där. Efter ett antal novellsamlingar kom till slut hans första roman Kärlekens Raseri 1997. Året därpå kom Amsterdam som gav McEwan Bookerpriset. Han har sedan dess blivit nominerad till priset sex gånger. Ian McEwan är Sverigeaktuell 2019 med romanen Maskiner som jag.   

Harald Hultqvist arbetar som antikvariatsbokhandlare, samtalsledare och fri skribent. Han har tidigare samtalat med Masha Gessen och Fiston Mwanza Mujila. 

Samtalet kommer att sändas live, samtalet startar 28 oktober kl. 19:00.

Samtalet hålls på engelska.

Om Maskiner som jag

London 1980-tal. Charlie och Miranda är grannar, men också ett par. Han hoppar mellan jobb, utan någon egentlig inriktning i livet. Hon är en målmedveten student. Men Miranda visar sig bära på en mörk hemlighet. Allting avslöjas när Charlie köper Adam, en mänsklig robot. Adam är så nära en människa man kan komma, både till det yttre och det inre. Han har till och med sex med Miranda och kan röras till tårar. Snart kastas dessa tre in i ett triangeldrama med stora konsekvenser.

Ian McEwan är en mästare på att hålla upp en spegel framför oss och får oss att ställa frågorna: Vad innebär det att vara människa? Vad är liv? Kan en maskin till fullo förstå det djupt mänskliga och handla därefter? Maskiner som jag är ett rafflande moraliskt dilemma som obönhörligt avslöjar vad som kan hända när vi människor uppfinner sådant som ligger bortom vår kontroll.

Samtalet görs i samarbete med Brombergs. Maskiner som jag är översatt av Meta Ottosson.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Handelshögskolan är en av de platser där vi dyker upp under 2019.  Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Handelshögskolan

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

28 oktober 2019

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:110 kr
  • Pensionär:110 kr
  • Ung under 26 år:110 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda