×
En del av Stockholms stad
Konst/Design
 Fria fotografers filial, 2 mars–22 april 2018, Galleri 5, Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Uppifrån och ned, från vänster till höger: Helena Ahnberg, Roberto Ekholm, Lovisa Wanker, Per-Erik Åström, Elisabeth Ingvar, Nikola Stankovic.

Arkiverat evenemang:

Fria fotografers filial 2018


2 mars - 22 april 2018
Galleri 5, våning 5 •


Kulturhuset Stadsteatern är ett allkonsthus till för alla. Med utställningen Fria fotografers filial 2018 har vi välkomnat precis alla att ställa ut sina fotografier hos oss.

Totalt är det i år 100 medverkande, från professionella fotografer till fullständiga nybörjare, som alla delar en stor passion för fotograferandet. Genre, stil, oskarpt, dokumentärt, iscensatt eller rentav en parafras – allt är okej.

Reglerna för medverkan var enkla:
* Först till kvarn.
* Du ska ha fyllt 18 år.
* Fotografierna måste rymmas inom en bestämd yta.

Lista på medverkande fotografer.

Detta är andra gången vi presenterar Fria fotografers filial på Kulturhuset Stadsteatern. Första gången var 2016, efter en idé av Karina Ericsson Wärn, dåvarande chef för Konst/Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern:

– På 1980-talet drev jag Gauss Fotografiskt Galleri tillsammans med några vänner. Vi visade utställningar med fotografer som idag är otroligt tunga namn, men vi var framförallt intresserade av berättelser som var starka oavsett vem som stått bakom kameran.

– Och för att ge alla en chans lanserade vi Fria fotografers filial, en utställning utan spärrar, det vill säga öppen för alla. Man kan se det som ett demokratiprojekt.

Välkommen till Fria fotografers filial 2018 på Kulturhuset Stadsteatern!

Read about the Free Photographers’ Department in English.

Entrépriser 
Ordinarie 100 kr. Pensionär 80 kr. Studerande fr.o.m. 26 år 80 kr. Arbetssökande 50 kr. Fri entré t.o.m. 25 år. Biljetten gäller även för utställningen I huvudet på Alexander Lervik, designer samma dag.
Fri entré på måndagar.

Berör mig

Utställning på Centrum för fotografi, Tjärhovsgatan 44

Öppettider:
Onsdag–fredag 12–18
Lördag–söndag 12–16
Fri entré