Forum/Debatt
Samtal: Postmodernism

Samtal: Vad är postmodernism för dig?

Foajé 3

I början av 80-talet var postmodernism en obskyr idéströmning som diskuterades i snäva kulturkretsar. Idag är det ett av samtidens mest omdebatterade och kontroversiella begrepp, ett slagträ i vad många betraktar som ett pågående kulturkrig där själva idén om hur verkligheten är beskaffad står på spel.

Författaren och litteraturhistorikern Johan Lundbergs aktuella bok När postmodernismen kom till Sverige har både hyllats och attackerats – ett talande mottagande för en historieskrivning kring en fråga som får många att gräva ner sig i skyttegravarna innan man ens enats om vad det egentligen är man debatterar.
Därför, dags att reda ut begreppen!

Hur gick det egentligen till när postmodernismen slog igenom i Sverige? Vad har den betytt för politiken, kulturlivet och samhällsdebatten? Tyder det ökade inflytandet för tankar om intersektionalitet och normkritik på att myndigheter och universitet politiserats – eller är det tvärtom ett sundhetstecken, som speglar institutioner i takt med sin tid. Detta och mycket mer kommer Johan Lundberg samtala om med Victor Malm, redaktör och kritiker på Expressen Kultur.
Varmt välkomna!

Datum: Tisdag 29 september
Tid: kl 17.30-18.30
Plats: Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern
Biljett krävs.

Kulturhuset Stadsteatern följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering. Samtalet sänds live digitalt, och hålls inför en begränsad publik om max 50 personer. För att vara med på plats behöver du en biljett.

Medverkande:
Johan Lundberg,‌ ‌docent i litteraturvetenskap, författare till När postmodernismen kom till Sverige (Timbro förlag, 2020)

Victor Malm, redaktör och kritiker på Expressen kultur, doktor i litteraturvetenskap samt författare till Är det detta som kallas postmodernism? (Ellerströms, 2019)

Scen

Foajé 3

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

29 september 2020

• Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Foajé 3