×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Konstnärlig forskning

Arkiverat evenemang:

Konsten och akademin – en komplicerad relation


Foajé 3


I maj underkändes Bogdan Szybers doktorsavhandling ”Fauxthentication – Konst, Akademi & Upphovsrätt (eller den akademiska konstnärens platsspecifika omständigheter)” av en enhällig betygsnämnd externa examinatorer inbjudna till Stockholms Konstnärliga Högskola. Det var en unik händelse, som samtidigt blixtbelyste den inte alltid okomplicerade relationen mellan konstvärlden och konstnärlig forskning.

Vad händer när konstnärer bjuds in till akademiska institutioner och får kalla sig forskare? Är det en möjlighet till fördjupning och reflektion som kan leda till mer intressant konst? Eller blir det snarare en sorts tvångströja som vill akademisera konstnären?
Välkomna till ett samtal med årets hetaste konstdebatt som utgångspunkt! 

Obs! Vi tar emot begränsad publik på plats, samtalet sänds även live via Facebook på Kulturhuset Forum/Debatts sida: https://www.facebook.com/pg/ForumDebattSthlm/live_videos/

På scenen:
Bogdan Szyber, scenkonstnär och underkänd fil dr kandidat
Lars O Ericsson, konstnär, konstkritiker och docent i praktisk filosofi
Maria Lantz, rektor på Konstfack

Samtalet leds av Erik Gandini, professor i dokumentärfilm samt Lotta Erikson, lektor i radioproduktion, båda Stockholms Konstnärliga Högskola.

Datum: Torsdag 15 oktober
Tid: kl 17.00-18.30
Plats: Foajé 3, Kulturhuset Stadsteatern

Fri entré, men biljett krävs!
Seminariet är ett samarbete mellan Stockholms Konstnärliga Högskola och Forum/Debatt och är en del av samtalsserien Konsten talar.

Kulturhuset Stadsteatern följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering. Samtalet sänds live digitalt, och hålls inför en begränsad publik om max 50 personer. För att vara med på plats behöver du en biljett, som du reserverar här.

 

 

Information

Scen

Foajé 3

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

15 oktober 2020

Pris

  • Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Foajé 3

Just nu inga föreställningar inlagda
Biljetter