×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Sekulär andlighet.

Arkiverat evenemang:

Behöver vi nya sätt att tänka? Ett samtal om jordens framtid


tisdag 9 oktober 2018
Hörsalen • Fri Entré


Behöver vi nya sätt att se på livet och vår existens? Att det krävs politiskt mod, folkligt engagemang plus briljanta tekniska lösningar för att möta de globala ödesfrågorna är allt fler överens om. Det gäller saker som klimat, miljö, hushållning med ändliga resurser, rimlig fördelning, biologisk mångfald, havs- och vattenmiljö och jorderosion. 

Kanske krävs även en ny form av jordbunden andlighet med global räckvidd som är oberoende av föreställningar om övernaturliga makter och krafter. En existentiell omställning. Sekulär andlighet. Existentiell fördjupning. Kan den moderna vetenskapens rön hjälpa oss hitta nya sätt att odla vördnad och respekt för vår planet? 

Välkomna till ett prövande samtal om jordens framtid.  

Medverkande

Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, prisbelönad populärvetenskaplig författare och debattör. Fick Harry Martinssonpriset 2016. Skrivit boken “Vårt klot så ömkligt litet”

Pella Larsdotter Thiel, ekolog, föreläsare och skribent. Hon är ordförande i det svenska Omställningsnätverket - en del av internationella Transition Movement. Arbetar aktivt med frågan om naturens rättigheter i End Ecocide Sweden. 

Therese Uddenfeldt
, lärare, kulturjournalist, författare och debattör. Skrivit boken “Gratislunchen - eller varför det är så svårt att förstå att allt har ett slut”

Carl Gustaf Olofsson, författare till boken “Existentiell livssyn - kristen tro?”, bloggare, aktiv i Humanisterna Kalmar. 

Samtalet leds av Ulf Gustafsson, förbundssekreterare i Humanisterna.

Mer info om paneldeltagarna HÄR.

Arrangemanget är ett initiativ av Humanisterna och genomförs i samarbete med Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern.

Forum/DebattFri entré