×
En del av Stockholms stad
Forum/Debatt
Moa Svan med gäster
Foto: Matilda Rahm

Arkiverat evenemang:

Moa Svan med gäster


Studion


Stockholms tyngsta talkshow. Smart humor. Kändisintervjuer och grym musik. Den 6 maj är Moa Svan med gäster tillbaka på Kulturhuset Stadsteatern! Då gästas showen av komikern Melody Farshin, rapparen Maxida Märak, artisten Nadya, komikern Felicia Jackson och spoken word-poeter från Revolution Poetry! Showen börjar 19.30 men dörrarna öppnas redan 18.30. 

Kulturhuset Stadsteatern har värvat Stockholms hetaste komiker just nu, supertalangen Moa Svan, som nyligen nominerades till Årets komiker på svenska stand-up-galan. 

–  Jag vill gå tillbaka till talkshowens rötter. Det kommer vara snabbt, vasst, smart, ofiltrerat och rått. Mina gäster har allt det här – de bästa komikerna, tyngsta artisterna och balla personer som jag verkligen gillar. Talkshow för mig är kärlek och respekt, säger Moa Svan.

OM GÄSTERNA


Melody Farshin, Felicia Jackson, Maxida Märak, Nadya

Melody Farshin har jobbat med stand-up i 7,5 år. Hon är även krönikör i ETC och Norra Sidan, och har synts på RAW i Kanal 5, Musikhjälpen och hörts i de flesta kanaler. 

Felicia Jackson har senaste året seglat upp som en av de roligaste nya komikerna i Stockholm. Hon har kört standup på bland annat Oslipat, Bad Company Comedy Club och Stand Up Yours och även jobbat som programledare på Din Gata & Valfestival i P3, Humorhimlen Labb.

Maxida Märak producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Det handlar om hård rap och tunga elektroniska beats blandat med jojk. Något som ingen annan i världen experimenterat med förut.

Nadya släppte förra året sin solo-debutsingel Refugee som fick stor uppmärksamhet inte minst för det starka budskapet om utanförskap och rasism. Den 5 maj kommer uppföljaren Superstars som är tillägnad Irans största kvinnliga artist genom tiderna - Googoosh. Från punk till elektronisk hiphop med mellanöstern-influerat sound får hon utlopp för sitt konstnärliga uttryck. 

Rojda Sekersöz, Yodit Girmay och Nachla Libre är alla tre Spoken Word poeter som ingår i Revolution Poetrys poetiska nätverk. De kommer att köra det hyllade spoken word framträdandet "Exotiskt" som de kört på scener som Way Out West & Folkoperan. 

OM MOA SVAN

"Alla vill känna Moa Svan och bli omtyckt av henne. Det finns ingen vars åsikter jag respekterar som hennes. När jag vill bli roligare eller smartare ringer jag alltid henne. "
Nour El Refai
 
"Moa Svan med gäster, vad ska en säga? Det är nytt, det är fräscht, det är underfundigt, annorlunda, queer och kul. Att människan inte har showen i teve är en gåta. Men det kommer. Var så säkra folks, det kommer. Svan - ballast i stan!"
Mian Lodalen

Moa Svan är programledare och en av Sveriges hetaste komiker. Hon nominerades nyligen till Årets komiker på svenska stand-up-galan. Hon hade sitt genombrott som programledare för ungdomsmagasinet Avatopia på SVT 2003. Moa Svan har varit programledare på UR, Kunskapskanalen och radioprogrammen P3 Homo, P3 Star och Morgonpasset i P3. Hon står även bakom radioprogrammen Humormaffian och Kyss min plysch. 2010 startade hon Humormaffian, som hon ledde tillsammans med Liv Elf Karlén och Pernilla Hammargren i Stockholm och hon har invigningstalat två gånger på Stockholm Pride. Hon har även grundat konceptet Pride Comedy och talkshowen Moa Svan med gäster. Under sommaren 2014 var hon programledare för P1 sommarsatsning, sportmagasinet Pokal och hon har sedan 2006 haft flertalet olika uppdrag på scen, radio och i tv.

DN-intervju "På scenen kan jag vara mig själv" 2015-02-01
DN-intervju "Public service skulle aldrig acceptera det här" 2014-10-29
Nöjesguiden-intervju "Det är bara snubbar som jobbar i radarpar" 2014-10-29

TIDIGARE TILLFÄLLEN

25 mars: Bianca Kronlöf, Ann Petrén, Anna Bergendahl, Felicia Jackson
4 februari: Kajsa Grytt, Julia Spada, Saga Becker, Felicia Jackson
26 november: Helena Bergström, Silvana Imam, Beldina, Evin Ahmad, Clara Henry. 
29 oktober: Alexandra Pascalidou, Evin Ahmad, Ametist Azordegan, AIK Ishockey Damer, Clara Henry, Marlene, Saron.

Information

Scen

Studion

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

6 maj 2015

Pris

  • Ordinarie:180 kr
  • Ung under 26 år:140 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Forum/Debatt, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda