×
En del av Stockholms stad
Film
NEF 2020 On my skin huvudbild
Foto: Angelo Turetta/Netflix

Arkiverat evenemang:

Sulla mia pelle/On my Skin (Italien)


Under Fontänen


Sulla mia pelle/On my Skin är en verklighetsbaserad film som låter oss följa om de sista dagarna av Stefano Cucchis liv; den 31-åriga lantmätaren som avled 2009 efter att ha blivit svårt misshandlad av polisen i häktet.  

Den första kvällen i oktober 2009 fördes Cucchi till fängelset Regina Coeli i Rom efter att ha blivit påkommen med innehav av narkotika.
I häktet blir Cucchi svårt misshandlad av polisen, och trots flera försök får inte Stefanos föräldrar eller syster Ilaria besöka honom.
Vi får följa Stefanos sista ensamma timmar i livet i häktet, där han den 22 oktober avlider till följd av de skador som åsamkats honom.

Hans död chockade Italien och delade den allmänna opinionen. Fallet fick även Stefano Cucchis syster att påbörja en strid mot det italienska rättssystemet för att få reda på sanningen bakom broderns död. 10 år senare åtalades och dömdes två polismän till 12 års fängelse för dråp.

2018 presenterades On my Skin på Venedigs Internationella filmfestival och tilldelades David di Donatello-priset i tre olika kategorier.

Om regissören:
Alessio Cremonini föddes i Rom 1973. Han började arbeta som direktörsassistent för Ettore Scola på filmen La Cena. För On my Skin tilldelades han David di Donatello-priset för bästa regidebut.

Originaltitel: Sulla mia pelle
Genre: Drama
Regi: Alessio Cremonini
Manus: Alessio Cremonini och Lisa Nur Sultan
Medverkande: Alessandro Borghi, Massimiliano Tortora, Milvia Marigliano, m.fl.
Land och år: Italien, 2018
Längd: 100 min
Språk: Italienska, Engelska undertexter

I samarbete med Istituto Italiano di Cultura, Stoccolma
Filmen visas i salongen Under Fontänen och det är bordssittning. Det finns servering i anslutning till salongen. Insläpp i foajén klockan 19.00.

 

 

Information

Scen

Under Fontänen

Premiär

30 januari 2020

Pris

  • Ordinarie:60 kr
  • Pensionär:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film

Just nu inga föreställningar inlagda