×
En del av Stockholms stad
Foto: Matilda Rahm

Om TioTretton

TioTretton är ett bibliotek för alla barn mellan 10 och 13 år. TioTretton är en fristad där barnen närvarar helt på sina egna villkor. Därför måste vuxna stanna vid vår vuxengräns. 

Följ oss på Instagram: @tiotretton.

Öppettider

Måndag–fredag: 14–18
Lördag–söndag: 11–17

Avvikande tider kan förekomma vid lov och helgdagar!

Bibliotekskort 

För att kunna låna böcker på TioTretton behöver man ett lånekort från Stockholm stadsbibliotek. För att skaffa ett bibliotekskort behövs målsmans underskrift om du är under 18 år.

Lånar man något hos oss går det bra att lämna tillbaka det på alla bibliotek inom Stockholm stad. Man kan även lämna tillbaka böcker hos oss som man lånat på ett annat bibliotek. 

På biblioteket.se kan du leta efter böcker och se var du kan låna dem. Där kan du även låna om dina böcker. 

KAN MAN LÅNA TELEFONEN PÅ TIOTRETTON?

Ja! Vill man ringa någon vuxen kan man alltid låna vår fasta telefon. Man får också självklart ha sin mobil med sig in i bibliotek. Vill man som vuxen ringa till TioTretton kan man ringa: 08-506 202 92.

MATSÄCK

Om man ska vara länge på TioTretton kan det vara bra att ta med sig något att äta.

TUNNELBANA

Nu under vintern blir det mörkt på kvällarna och om någon vill bli följd till tunnelbanan så är det bara att säga till någon i personalen.

FÖR DIG SOM ÄR VUXEN

Det finns inte så många ställen i stan som bara är för den som är 10 till 13 år, men TioTretton är en sån plats. Därför får inte vuxna följa med in. Men man får så klart titta in och snacka med personalen. Det finns massor av kul för vuxna i närheten, bland annat Serieteket, Bibliotek Film & Musik, ett café och utställningar

FÅR VUXNA LÅNA BÖCKER PÅ TIOTRETTON?

Ja absolut! Vill man låna en bunt böcker att ta med på semestern eller hitta spännande barn- och ungdomsböcker är man välkommen till oss. Vuxengränsen gäller fortfarande men det är bara att be personalen att hämta en viss bok eller ge tips på nya böcker.

FRÅGOR OCH FUNDERINGAR

Undrar ni över något eller har frågor och funderingar är ni alltid välkomna att maila oss på tiotretton@stockholm.se, ringa oss på 08-506 202 92 eller komma till TioTretton och prata med oss!