×
En del av Stockholms stad

Utanför Kulturhuset Stadsteatern

En mängd festivalrelaterade satellitevenemang presenteras som vanligt över hela Stockholm med omnejd – från seminarier och workshops till utställningar och fester. Flera förlag – däribland Galago och Kartago – arrangerar släppfester och festivalpartyn.

MAX ANDERSSON OCH GUNNAR LUNDKVIST

Max Andersson och Gunnar Lundkvist ställer ut teckningar, grafik och grisfetthus på Snickarbacken 7 i Stockholm. Utställningen pågår 8 april–9 maj.
Läs mer på Facebook >

PIRINEN PÅ SERIEGALLERIET

Joakim Pirinen ställer ut på Seriegalleriet på Södermalm perioden 23 april–25 maj.
Läs mer >

HALVDAG OM BARNSERIER

Tisdagen den 3 maj anordnar Svenska Barnboksinstitutet ett förarrangemang till Seriefestivalen i form av en halvdag om serier för barn och unga, riktad framför allt till pedagoger, bibliotekarier och en intresserad allmänhet. Vi kommer där att få veta mer om den stora ökningen i utgivningen av serier för barn och unga 2015. Andra teman som tas upp är serier för ungdomar, serier på bibliotek och serien som ålders- och generationsöverskridande.
Tid: 3 maj kl. 15-18 med efterföljande mingel
Plats: Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana Odenplan.
Läs mer >

TECKNADE TECKNARE – NINA HÖGLUNDS PORTRÄTT PÅ STADSBIBLIOTEKET


Nina Höglunds porträtt av Knut Larsson

Nina Höglund har tecknat rollfigurer i Twin Peaks men också skildrat Katarina Taikon, Tove Jansson och andra hjältar med en beundransvärd känsla och teknik. Hennes nya utställning är en hyllning av svenska serietecknare. Den inleds med vernissage och artist talk med bibliotekarien Patrik Schylström den 4 maj och hänger till och med den 3 juni.
Läs mer >

KARTAGOS, GALAGOS OCH LYSTRINGS FESTIVALFEST

Ett flertal bokreleaser från tre förlag på denna fest den 6 maj kl. 17-22 i Folkoperans foajé, Hornsgatan 72 i Stockholm.
Läs mer på Facebook >

RELEASEFEST FÖR SERIEANTOLOGIN FREY

Släpp av den nya serieantologin Frey - A Romantic Comic Collection.
Plats: MELT Bar & Restaurang, Malmskillnadsgatan 45 Hötorget, Stockholm
Tid: Fredag 6 maj, kl 17:00-19:00
Hur: Fira releasen tillsammans med tecknarna, mingla, köp en drink i baren, få dina ex av böckerna signerade. Glöm inte ta med kontanter, boken kommer att finnas till försäljning på plats.
Läs mer >

STOCKHOLM I SERIER - STADSVANDRING

Serieexperten och Stockholmskännaren Ola Hammarlund tar er med på en promenad och berättar om hur centrala delar av Stockholm och dess historia skildrats i serier. Vandringen tar c:a en timme. Samling klockan 16.00, lördagen 7 maj, utanför Kulturhusets entré mot Plattan. Biljetter kostar 50 kr för deltagare över 15 år och kan köpas vid Seriefrämjandets bord på festivalen eller direkt av guiden.
Arrangör: Seriefrämjandet Stockholm
Läs mer på Facebook >

VAKNA STOCKHOLM!

Konstnären Anders Åberg och serietecknaren och Galagoredaktören Mats Jonsson ställer ut på Åbergs Ateljé 7 maj–5 juni.
Läs mer >