×
En del av Stockholms stad
Hög av serier
Hög av serier

Poddscenen SIS2016

För första gången i Seriefestivalens historia arrangerar vi en poddscen – i Ekoteket (Kulturhuset, våning 2) kommer några av Sveriges främsta serierelaterade poddradioprogram att spelas in inför publik.

ANIMERADION

Podcast om anime, manga och grejer, publicerad sedan 2006. Utkommer med oregelbundna mellanrum. Programledare är Tomas Antila, Iggy Drougge, Alice Engström, Anders Häger Jönson och Lisa Medin.
Spelar in på Ekotekets scen, Kulturhuset våning 2, lördag 7 maj 14.00–15.00
www.animeradion.se

HÖG AV SERIER

Hög av serier belyser serier från alla möjliga vinklar. Programredaktionen består av serie-Sveriges stiligaste trio: den oklanderligt klädda konnässörsduon Anders Lundgren och Freddie Kaplan samt orakade amatören Anton "Bonobo" Bjurvald. Ett nytt avsnitt har skickats ut i etern varje måndag sedan november 2011. Always be yourself, unless you can be Batman, then always be Batman.
Spelar in på Ekotekets scen, Kulturhuset våning 2, lördag 7 maj 15.00–16.00
Även närvarande på festivalmässan small press expo, monter  H84–H86
www.hogavserier.wordpress.com

MANGAPATRIARKATET

Som alltid är seriebranschen i kaos och ovisshet. För att guida den splittrade scenen har två briljanta visionärer byggt ett forte av svett och pepp. Lisa Medin och Stef Gaines hade en dröm. En seriescen där inspirationen, förtroendet och framtidstron flödade. Inte förrän den gamla maktordningen krossats visste de att drömmen kunde bli sann, så de dräpte den gamla ordningen och etablerade en ny. Mangapatriarkatet är den nya maktordningen i serie-Sverige.
Spelar in på Ekotekets scen, Kulturhuset våning 2, lördag 7 maj 16.00–17.00
Arrangerar och spelar in även seriefestivalens traditionella Branschpanel, samma scen, söndag 8 maj 11.15–12.45
www.mangapatriarkatet.se

MIKAEL OCH MIKAEL

Varje vecka går mediamännen och serieredaktörerna Sol och Tegebjer i samtalsterapi. De pratar om allt. Det är helt uppåt väggarna.
Spelar in på Ekotekets scen, Kulturhuset våning 2, söndag 8 maj 12.45–13.45
www.mikaelochmikael.se

DETTA HAR HÄNT

En podcast om det som har hänt. Varje vecka redogör vi för ett årtal mellan 1948 och idag. Varför just 1948? Jo då föddes Jonas mamma! Det är året vi tar avstamp ifrån i vår strävan att grundligt utreda vad det egentligen var vi skrattade åt, vilka filmer som gick på dukarna, vad som plitades ned på papper med pratbubblor till. Kort sagt: Vad Det Var Som Hände! Systematiskt genom tombolans och slumpens hjälp genomtränger vi den senare delen av 1900-talets populärhistoria, och mer därtill! Podden görs av serieskaparen Frida Ulvegren, bibliotekarien och musikern Jonas Asp och ex-studenten Zakris Zackrisson.
Spelar in på Ekotekets scen, Kulturhuset våning 2, söndag 8 maj 13.45–14.45
www.facebook.com/dettaharhant

COMIXPODDEN

Om serietidningar och allt vad det svämmar över i, med Petter Flemberg och Joakim Nilsson. Det diskuteras färska nyheter, gamla klassiker och nyupptäckta guldklimpar när vi fördjupar oss i detta underbara medium. Ofta överallt på samma gång. Varje fredag … typ.
Spelar in på Ekotekets scen, Kulturhuset våning 2, söndag 8 maj 14.45–15.45
www.comixpodden.libsyn.com