×
En del av Stockholms stad
Officiella festivalbilden 2019. Illustration: Catherine Anyango Grünewald och Bitte Andersson
Officiella festivalbilden 2019. Illustration: Catherine Anyango Grünewald och Bitte Andersson

Arkiverat evenemang:

Unga Seriefestivalen


6 april - 7 april 2019
Konstfack • Fri Entré


Unga Seriefestivalen är numera en given del av Stockholms Internationella Seriefestival. På mässan ställer flera förlag ut som framför allt ger ut serier för barn och ungdomar; bland dem Rabén och Sjögren, Wibom Books, Hegas och Natur & Kultur. 

Biblioteken Rum för Barn och TioTretton anordnar tillsammans med Rabén & Sjögren en tecknings- och pysselhörna. Katten Nils-tecknarna Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson håller i en teckningsworkshop för alla över 6 år. Lava arrangerar två workshops för dig mellan 14 och 24 – en med Durante Auditore och en med Sofia Almqvist.

Välkomna till Konsfack, hela familjen!

JOHANNA KRISTIANSSON & JOAKIM GUNNARSSON

Serien om den tecknade Katten Nils har publiceras i Kamratposten sedan 2007 och har publicerats i fem album, varav det senaste, Katten Nils åker till månen, kommit nu under våren från Rabén & Sjögren. Deras skapare, Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson, har gästat oss flera gånger förut. På lördagen deltar de dels i ett scensamtal och håller i en teckningsworkshop för barn.

VILL DU LÄRA DIG RITA MED KATTEN NILS-TECKNARNA?

Lördag 6 april kl. 15.00–16.00 på Konstfack håller Johanna och Joakim i tecknings-workshop för alla över 6 år. Vill du vara med? Anmäl dig då till ola.hellsten@stockholm.se

Workshopen är gratis men antalet platser är begränsade, så anmäl dig genast. Mer information skickas ut när anmälan gjorts.
 
Presenteras i samarbete med Rabén & Sjögren.

WORKSHOP MED SOFIA ALMQVIST

Lär dig rita bakgrunder och miljöer som bidrar till din story lika mycket som dina karaktärer.

Lördag 6 april kl. 12.00–14.00 på Konstfack, Seminarieum S1
Lava har bord nummer 63 på seriemarknaden small press expo (spx).

WORKSHOP MED DURANTE AUDITOREBrainstorma karaktärer och berättelser med Durante Auditore. Utsätt dina karaktärer för tuffa utmaningar med hjälp av vardagliga situationer och dilemman. Vi tar det från skiss till ett personligt uttryck.
 
Söndag 7 april kl. 14.00–16.00 på Konstfack, Seminarieum S1
Lava har bord nummer 63 på seriemarknaden small press expo (spx).

Barn • Ung • Fri entré