×
En del av Stockholms stad
Parkteatern
Parkteatern 2017 - Povels naturbarn
Foto: Jon Edergren

Arkiverat evenemang:

Povels naturbarn


Galärparken, Djurgården


Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria är oöverträffad. Han har skrivit några av de roligaste och mest omtyckta sångerna i den svenska musikskatten. Hans underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden i denna personliga show när syskonen Ramel knäpper upp texter och melodier.

Två av de mest självklara Povel-kännarna, dottern Lotta Ramel (skådespelare och regissör) och sonen Mikael Ramel (musiker och musikterapeut) visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden men de sätter också sin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier. Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Det går att skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria, och om alla stjärnor han tänt. ”Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder”, som Gösta Ekman sa. Och Tage Danielsson uttryckte det så här: ”Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk”. Andra säger att han skrivit många av de mest geniala, roliga och omtyckta sånger vi har.

Med Lotta Ramel, Mikael Ramel och Backa Hans Eriksson

PRESSCITAT:

”Syskonen bjuder på stor scenkonst, som hela svenska folket bör få chansen att se!” /Året runt

”Två eminenta artister sjöng och showade sig rakt in i publikens hjärtan./NLT

”Utsökt samspel!” /Mora tidning

Information

Scen

Galärparken, Djurgården

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

19 juli 2017

Pris

  • Vuxen - Fri entré:0 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Parkteatern, Fri entré

Just nu inga föreställningar inlagda