×
En del av Stockholms stad
Vällingby
Alexander Salzberger, Lawen Mohtadi, Susanne Boll, Kjell Johansson besöker Bokmåndag våren 2018 på KUlturhuset Stadsteatern Vällingby

Arkiverat evenemang:

BOKMÅNDAG


Vällingby, Trappan • GRATIS UNDER 26ÅR


Bokmåndag är tillbaka! I ett samarbete med föreningen Trappan och Vällingby bibliotek bjuder vi in åtta nya inspirerande författare för samtal och läsning. Kom till Vällingbys vardagsrum för att lyssna, umgås och få din bok signerad.

29 januari Kjell Johansson – Familjen

I Kjell Johanssons senaste roman Familjen möter vi de två ensamstående mammorna Vera och Ellen, som lärt känna varandra på korvfabriken. Det är den politiska övertygelsen som för dem samman, en önskan att vara sanna. Romanen, som skildrar både klass och kvinnlig vänskap, utspelar sig på Söder i Stockholm, från andra världskrigets slut till idag.

Kjell Johansson är en av Sveriges mest folkkära författare med mängd böcker bakom sig. Mest kända är romanerna i trilogin De utsatta: Huset vid Flon, Sjön utan namn och Rummet under golvet. Han har tilldelats flera utmärkelser och priser, bland annat Ivar Lo-priset och Selma Lagerlöfs Litteraturpris.

12 februari Alexander Salzberger – Kicktorsken

Alexander har en skådespelarkarriär på väg mot Dramaten, en flickvän som är kändis och en lägenhet i city. Men han har också en alkismamma, en judisk styvfarsa som slår honom och en marockansk pappa han aldrig träffat. Såren är bottenlösa och för att hantera sitt eget missbruk påbörjar han en självbiografisk odyssé som kastar sig mellan barndomen och rampljuset.

Baserad på Alexander Salzbergers hårda uppväxt i Vällingby och på livet som följde, är Kicktorsken fiktion som förenar kön, etnicitet och klass med bitande humor. Ett drabbande vittnesmål om hur det är att födas utan några andra förutsättningar än drömmen om att lyckas, och kärleken till att stå på scen.

Alexander Salzberger är skådespelare, komiker och manusförfattare, just nu aktuell på Dramaten och som vinnare av Stora Ljudbokspriset. Romandebuten bygger på succémonologen Kicktorsken som han turnerat med sedan 2012, då den nominerades till Svenska Teaterkritikers pris.

26 mars Susanne Boll – Bokrelease med musik

Susanne Boll är psykologen som blev journalist som blev författare. I romanform utforskar hon människors mörkaste hemligheter och starkaste drivkrafter, vilket resulterat i spänningsromanen Morgongåvan och de psykologiska relationsromanerna Det enda rätta och Hitta hem. I mars 2018 är hon aktuell med boken Eldsystrar, den första delen i en trilogi om psykologen Vera Lilja.

Susanne Boll är också sångerska i bandet Keep it Up, som 2014 skrev ett soundtrack till boken Hitta hem: EP:n Coming Home. I samband med releasen av Eldsystrar släpper de en ny EP, med bland annat en soundtracklåt till den nya boken. Det blir en kväll med både författarsamtal och livemusik!

9 april – Lawen Mohtadi – ett samtal om Katarina Taikon

Lawen Mohtadi är en av Sveriges absolut främsta kännare av människorättskämpen Katarina Taikon och har under tio års tid arbetat med att i olika former dokumentera hennes gärning. Hösten 2012 gav Lawen Mohtadi ut den prisbelönta Den dag jag blir fri, den första biografin någonsin om Katarina Taikon som blev mycket uppmärksammad i media. Boken följdes av filmen Taikon som hon skrev och regisserade tillsammans med Gellert Tamas. Lawen Mohtadi har också redigerat Katarina Taikons böcker om Katitzi, inför återutgivningen av bokserien.

Lawen Mohtadi är journalist, författare och dokumentärfilmare. Hon har varit verksam som krönikör och kritiker i bl.a. DN och sammanställde 2014 boken Rasismen i Sverige: nyckeltexter 2010–2014 tillsammans med Devrim Mavi. Sedan 2015 är Lawen Mohtadi förläggare på Natur & Kultur.

Samtalet leds av Mia Winge, regissör till Katitzi på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Alla samtal är gratis för alla under 26 år, ingen biljett behövs!

Fler namn kommer.

Information

Scen

Vällingby, Trappan

Speltid

1:00 h, ingen paus

Premiär

12 september 2016

Pris

  • Ordinarie:60 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Vällingby

2018-01-29
måndag
18:00
52 Platser kvar
Kjell Johansson BOKA / KÖP
2018-02-12
måndag
18:00
53 Platser kvar
Alexander Salzberger BOKA / KÖP
2018-03-26
måndag
18:00
48 Platser kvar
Susanne Boll BOKA / KÖP