Arkiverat evenemang:
Myter om mat
Klara Soppteater
Barn blir hyperaktiva av socker. Av champagne blir man inte bakfull. Fisk som ska ätas rå måste frysas först. Goda råd, sunt förnuft eller helt enkelt en myt?
Professor Stephan Rössner reder ut begreppen kring något av det vi håller mest kärt: Maten. Till sin hjälp har han Fredrik Meyer och Anna Sise, musiken och kunskapen. Här får vi plats med både frågor, fakta och underhållning. Allt presenterat i en salig soppa.
Kolesterolvisan (musik: Samborombon)
Sångtext: Stephan Rössner
Kolesterol, en molekyl som man kan hata.
Den ligger långt från hälsokost, den skall vi rata.
I kärlväggskanten hos den gubben och tanten,
som har kärlkramp och hjärnsläpp och mår som bara fan.
Så kan det bli när man har käkat massa fett och glömt frukt, tomat och mango.
Hjärta och smärta hör ihop. Åderförkalkning- det är kärlsystemets rop
på mer träning, mindre fett och lilla nubben till slut
och som ett svar på allt extraflottigt ister.
Fiber och rötter skall det va. Bönor och broccoli och brysselkål är bra.
Och förresten kan man lika gärna täppa hop sin trut
med att käka klister.
Kan man skita, lilla vän? Hur mår nu förstoppningen?
Jag vill inte äta kruska, kål och kli
och inte heller vara uppkörd av gasen.
Kommer vi att funka sen? Vi kan leva länge, men
Inte står vi ut med någon mera selleri,
krångligt utav fasen.
Information
Scen
Klara SoppteaterSpeltid
0:55 h, ingen pausPremiär
16 januari 2018Pris
- Ordinarie:220 kr
2018-04-20
fredag
|
12:00
3 Platser kvar
|
BOKA / KÖP | |
2018-04-21
lördag
|
12:00
65 Platser kvar
|
BOKA / KÖP | |
2018-04-27
fredag
|
12:00
12 Platser kvar
|
BOKA / KÖP |