×
En del av Stockholms stad
Musik
Avishai Cohen
Foto: Bernard Rie

Arkiverat evenemang:

Avishai Cohen Trio


Studion


Under de senaste två decennierna har basisten, sångaren, kompositören och bandledaren Avishai Cohen låtit tala om sig som en av världens bästa basister. Med sin trio presenterar han musik från sitt senaste album From Darkness, publikfavoriter från sina tidigare inspelningar och nya kompositioner.

Cohen har ett klappande hjärta för Sverige där hans sensationella spelning och svenska genombrott under Stockholm Jazz Festival 2006 på Skeppsholmen genom åren efter det har lett till fullsatta klubbkonserter och fyllda konserthus. Många av hans album har spelats in på Nilento-studion i Göteborg. Med sig på scenen har han en av de mest mångsidiga och intressanta rösterna på den nuvarande jazzscenen; pianisten och kompositören Omri Mor. Omri har vid många tillfällen uppträtt och turnerat världen över tillsammans med Avishai, både som duo och som en del av Avishas berömda trioformation. Hans musikaliska spektrum sträcker sig från klassiskt och jazz till arabisk-andalusisk, algerisk chaabi och latin.

Avishais andra partner på scenen är den begåvade och kreativa slagverkaren Noam David, vars stil och komplexa polyrytmiska ljud har bidragit kraftigt till den ständigt växande musikscenen i Israel.

Line up:
Avishai Cohen – bas, sång
Omri Mor – piano
Noam David– trummor

18-årsgräns
Endast ståplats
Dörrarna öppnas 19:00
Konsert 20:00 

Information

Scen

Studion

Speltid

1:40 h, ingen paus

Premiär

5 februari 2018

Pris

  • Ordinarie:450 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda