×
En del av Stockholms stad
Musik
Oddisee

Arkiverat evenemang:

Oddisee

Stockholm Jazz Festival


Studion


Med stark rap, politiskt medvetna texter och ett liveband som lånar friskt från funken har Oddisee gått från klarhet till klarhet. På senaste skivan The Iceberg låter Washington-rapparen säkrare än någonsin.

Med två studioalbum, ett antal EP:s, mixtapes och instrumentalalbum har Oddisee visat att han är en av hiphopens mest intressanta namn just nu. Senaste skivan The Iceberg möttes av jublande kritik. Ansedda musiksajten Pitchfork berömde honom bland annat för hans fokus och för att han adresserar politiska frågor i en orolig tid – ackompanjerad av ett starkt funk/hiphop-liveband: "A focused beam of live-band and hip-hop soul that rattles loudly in our present political moment". 

Oddisee föddes som Amir Mohamed el Khalifa och växte upp i delstaten Maryland i USA. Efter high school flyttade han till Washington och där har han varit med och utformat den senaste hiphopen i konstellationer som Diamond District och Low Budget Crew. Men det är som soloartist han är starkast. Då handlar det om hiphop med funkinslag som tar upp orättvisor och vardagens vedermödor – ackompanjerat av ett liveband.
Endast ståplats
Dörrarna öppnas 19:00
Konsert 20:00
18-årsgräns
Ungdomar 14–17 år endast i målsmans sällskap

Information

Scen

Studion

Speltid

1:20 h, ingen paus

Premiär

15 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:220 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Musik, Studion

Just nu inga föreställningar inlagda