×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Kim Thúy och Marie Darrieussecq
Kim Thúy och Marie Darrieussecq

Arkiverat evenemang:

Marie Darrieussecq (Frankrike) & Kim Thúy (Kanada)

INTERNATIONELL FÖRFATTARSCEN FIRAR 20 ÅR!


Hörsalen


I samtal med Hans Olav Brenner, NRK

Välkommen att ta del av unika litterära möten och nyfikna samtal när vi under fem dagar firar Internationell författarscen 20 år! med ett pärlband av specialinbjudna gäster. Vi sammanför författare som inte bara besökt författarscenen tidigare utan även gjort ett särskilt starkt intryck. 


Den 23 januari möter vi Marie Darrieussecq och Kim Thúy som samtalar på engelska med Hans Olav Brenner.

Kim Thúy föddes i en välbärgad familj i Sydvietnam, upplevde kriget och Nordvietnams maktövertagande. Hon lämnade Vietnam som båtflykting när hon var tio år gammal. Thúy bor numera i Montreal, men har flera gånger återvänt till hemlandet. Kim Thúy har arbetat som översättare, advokat och krögare. Aktuell utgivning: Vi (Sekwa, 2016). Tidigare besök på författarscenen: 30 mars 2011, 26 september 2016.     

Marie Darrieussecq är född i Bayonne i franska Baskien. Sedan romandebuten 1996 har hon utkommit med ett flertal hyllade och omdebatterade romaner och essäer. Marie Darrieussecq är också verksam som dramatiker och översättare. Hon är bosatt i Paris med sin familj.  Aktuell utgivning: Man måste älska männen mycket (Norstedts, 2015). Tidigare besök på författarscenen: 18 november 2015.   
 
Ingemar Fasth, konstnärlig ledare/Litteraturscenen på Kulturhuset Stadsteatern, om Darrieussecqs tidigare besök på Internationell författarscen (från DN-intervju): "Hon var inbjuden till författarscenen 18 november 2015. 13 november drabbades Paris av de fruktansvärda terrordåden. Fem dagar senare satt författaren, som planerat, på scenen. Hon hade förlorat vänner och bekanta i attacken mot Bataclan. Det blev en kväll som präglades av sorg, vrede och motstånd. En appell för frihet och mot uppgivenhet."

Hans Olav Brenner är aktuell som programledare för Brenner og bøkene i NRK2. På Internationell författarscen har han tidigare samtalat med blanda andra Joyce Carol Oates, Erica Jong, Paul Auster och Richard Ford. Han har även gett ut boken Kunsten å snakke sammen og nødvendigheten av å holde kjeft om samtalsteknik och samtalets konst.

Tack till Franska institutet.  

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern. Vi firar Internationell författarscen 20 år! under fem dagar, 22–27 januari.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

23 januari 2018

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda