×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Kim Thúy och Sébastien Boudet
Kim Thúy och Sébastien Boudet

Arkiverat evenemang:

Kim Thúy (Kanada) & Sébastien Boudet

Internationell författarscen firar 20 år!


Hörsalen


I SAMTAL MED KARSTEN THURFJELL, SR, om mat från Vietnam och Frankrike

Välkommen att ta del av unika litterära möten och nyfikna samtal när vi under fem dagar firar Internationell författarscen 20 år! med ett pärlband av specialinbjudna gäster.

Den 25 januari  möter vi Kim Thúy och "den franske bagaren" Sébastien Boudet i ett samtal om deras förhållande till sina hemländers matkultur.  De samtalar på franska och engelska med med Karsten Thurfjell. Samtalet tolkas av Maria Bodner Gröön.

Det blir ett samtal mellan två författare av kokböcker som båda har återvänt till sitt ursprung. Kim Thúy har gett ut en kokbok (Le Secret des Vietnamiennes) om sitt hemland Vietnams mat, som kommer på svenska hösten 2018. I Sébastiens franska kokbok presenterar Sébastien Boudet fransk mat som hör ihop med hans uppväxt.

Kim Thúy 
har älskats av både kritiker och läsare för sina skildringar av Vietnam och den exilvietnamesiska tillvaron i Kanada. Hon föddes i en välbärgad familj i Sydvietnam, upplevde kriget och Nordvietnams maktövertagande och lämnade Vietnam som båtflykting när hon var tio år gammal. I dag är hon sedan 30 år bosatt i Montreal med make och två barn, men har flera gånger återvänt till hemlandet. Kim Thúy har arbetat som översättare, advokat och krögare. Debutromanen Ru fick ett fantastiskt mottagande, bland annat tilldelades Kim Thúy Kanadas främsta litteraturpris, Governor General´s Award. Aktuell utgivning: Vi (Sekwa, 2016). Tidigare besök på författarscenen: 30 mars 2011, 26 september 2016.    

Sébastien Boudet föddes i Paris som den andra generationens bagare. År 2000 flyttade han till Stockholm där han bland annat grundat det prisbelönade La Petite France. Han är jurymedlem i Dessertmästarna, en av eldsjälarna bakom Smaka på Stockholm och syns ofta som kock och bagare på Nyhetsmorgon. Därtill är han en flitig föreläsare och ger otaliga kurser i bakning runtom i landet. Sébastien har en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och bageri och med en sällan skådad passion går han i spetsen för surdegsrevolutionen och matlagning baserad på naturliga råvaror. Aktuell utgivning: Sébastiens franska kokbok (Bonnier Fakta, 2017).

Karsten Thurfjell är producent och redaktör på Sveriges Radios kulturredaktion. Han är också skribent och skriver om vin, mat och konst. Han har utgett ett antal böcker, bland annat Skogens mat, tillsammans med Gert Klötzke, och Kocklandslagets underbara värld: en resa genom främmande kök tillsammans med Kocklandslaget. Han erhöll 1997 Guldpennan från Gastronomiska Akademien, där han också sedan 2009 sitter på tallrik nummer 4.

Internationell författarscen är Sveriges äldsta scen för internationella författare, med efterföljare i Malmö, Göteborg, Umeå, Århus och Köpenhamn. Sedan starten 1998 har över 550 författare besökt författarscenen på Kulturhuset Stadsteatern. Vi firar Internationell författarscen 20 år! under fem dagar, 22–27 januari.

Information

Scen

Hörsalen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

25 januari 2018

Pris

  • Ordinarie:140 kr
  • Stud. från 26 år:100 kr
  • Pensionär:100 kr
  • Ung under 26 år:100 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen

Just nu inga föreställningar inlagda