Konst/Design
Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad. Utställning 20 oktober 2017–28 januari 2018 i Galleri 5 på Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Märta Thisner

Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad

20 oktober - 28 januari
Galleri 5 •

Högljutt, historiskt och högaktuellt – den svenska hip hop-kulturen gestaltas i Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad av ett brett spektrum samtida kreatörer och konstnärer.

Stilen, språket och identiteten gestaltas via de mest inflytelserika låtarna, från Neneh Cherrys "Buffalo Stance" till Erik Lundins "Suedi". Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad är en audio-visuell upplevelse som visar upp hiphopen som en av samtidens viktigaste kulturella krafter. Tolkningarna är "remixer" som berättar om en kultur i konstant utveckling.

– Vi vill skapa en helhetsupplevelse byggd på samplingar från svensk hip hop, från 1983 till oändligheten. Musikvideon blir ett rum, låten en dokumentär, säger Erik Hedman, curator för Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad

Medverkande: Maria "Decida" Wahlberg, OY (Senay Berhe, Helena Ringvold, Tim Dalrud/Per Larsson), Oliver Martin Henriquez, Santiago Mostyn, Theresa Traore Dahlberg & Andreas Nur, Lotta Ankargård, Daniel de Viciola, Hasti B & Blizzy R och Ilja Karilampi.

Utställningsredaktör: Nathan Hamelberg. Grafisk form: Minna Sakaria & Sepidar Hosseini (My Little Jobby).

Visningar – guided tours

Våra visningar ingår i utställningens entréavgift.
Ingen föranmälan behövs.

Söndag 28 januari kl. 14:00 (på svenska)

Guided tour on Sunday January 28 at 15:00 (in English)

Ett urval av de låtar och artister som gestaltas i utställningen.

Folkmusik 2.0 – svensk hip hop remixad är producerad av Kulturhuset Stadsteatern med stöd av Comviq.

PRESS

"Hiphopkulturen som stark uttrycksventil" /DN

Intervju med Decida och Erik Hedman i Hymn.

"Samtidens folkmusik remixas på Kulturhuset" /ETC

"Kreatörer tolkar svenska hip hop-klassiker" /Sveriges Radio Kulturnytt

Ordinarie 100 kr. Pensionär 80 kr. Studerande fr.o.m. 26 år 80 kr. Arbetssökande 50 kr. Fri entré t.o.m. 25 år. Biljetten gäller även för utställningen Lee Miller – Krig och mode samma dag. Fri entré på måndagar.