×
En del av Stockholms stad
Film
Lovorphosis

Arkiverat evenemang:

Bakom skuggor och stängda dörrar

REX Animation Film Festival 2017


Klarabiografen


En samling animerade kortfilmer för vuxna + regissörsbesök av Sara Irace på visningen fredag 13 okt.

THE LEAVEN
Artur Hanaj - 5 min - Polen, 2016
För att en deg ska jäsa bör du blanda mjöl med jäst och mjölk. Sedan ska degen ställas på ett varmt ställe. Till sist behöver den knådas väl, placeras i en bakform och in i ugnen. Men var försiktig så att degen inte kollapsar.

BIRD FLU | Linnugripp
Priit Tender, Hefang Wei - 10 min - Estland, 2016
Linnugripp är en historia om en man och en orm, en alkoholiserad pingvin och försvinnandet av fåglar. En historia om ett äppelträd och om äpplen. Om rötter och rotlöshet. En historia om paradiset och det ofrånkomliga utvisandet därifrån. 

FOREIGN BODY
Marta Magnuska - 7 min - Polen, 2016
Ett okänt objekt lever sitt eget liv. Du kan inte få bort det, det är alltid med dig och du behöver det. En historia om något som kan upplevas som något konstigt till en början men som blir en kär del av oss själva. Det handlar om en förvandling av både insida och utsida. 

LØVORPHOSIS 
Sara Irace, Roberto Grasso - 7 min - Italien, 2016 - Produktion: Istituto Europeo di Design, Milano
En historia om äktenskaplig kris. En kemist vars fru lämnat honom har en ihållande smärta som beror på att han har fått fjärilar i magen. Han uppfinner en framgångsrik medicin som dödar fjärilarna, men som även hämmar alla känslor. 

SELF
Claudia Larcher - 8 min – Österrike, 2015
Huden är kroppens största organ. Huden är både skör och robust och fyller en rad funktioner. Samtidigt som man ibland kan vilja skala av sig sin hud är det också en del av vår identitet som man kan skriva på, markera och byta. Huden är mycket mer än bara ett skal.

OSSA
Dario Imbrogno - 4 min - Italien, 2016, Produktion: Istituto Europeo di Design, Milano
Hela världen är en scen när en dansare plötsligt blir varse om sig själv. Hennes dans visar oss den mekanism som drar i snörena.

XOXO - HUGS AND KISSES |  XOXO - Pocałunki i uściski
Wiola Sowa - 14 min – Polen, 2016
En historia om ömsesidig fascination, kroppsliga uttryck, känslighet och provokation. Två kvinnor och en man skapar ett erotiskt spektakel som avslöjar deras känslor av beroende och ensamhet som kommer från att ha förlorat sig i sina förhållanden. 

SHADOW OVER PRAGUE
Marek Berger - 13 min - Tjeckien, 2016
Fantomhämnaren med fjädrade skor hoppar över gator och tak i Prag och strider mot ockupanterna. Han måste förhindra nazisterna från att väcka Golem – en otäck varelse i den judiska gamla stan. Filmen är baserad på en urban legend från tiden då Tjeckoslovakien var belägrat under andra världskriget och är en tjeckisk tolkning av en klassisk superhjältefilm. 

Information

Scen

Klarabiografen

Premiär

12 oktober 2017

Pris

  • Ordinarie:50 kr
  • Pensionär:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Film, Klarabiografen

Just nu inga föreställningar inlagda