×
En del av Stockholms stad

Screenverkstan

Bandmerch! Patchar! Tshirts! Tygkassar! Örngott! Mönsterrapport! Vad vill du göra i vår screenverstad?

Med screentryck kan du föra över en teckning, text eller bild till ett textiltryck. Processen är lite som att framkalla en gammaldags film och du kan sedan testa att trycka i olika färger eller skapa mönster. 

För att få tillgång till vår screenverkstad måste du gå en introduktion för att lära dig processen. Rom byggdes inte på en dag och screentryck kan ta ett tag att få kläm på. Men det är därför vi finns här till din hjälp.

På lördagar har vi workshops i vår screenverkstad. Då lär du dig vad screentryck är och hur processen fungerar. Förbered dej med en svart-vit (grafisk) bild och ta med en t-shirt eller vad du vill trycka på. Workshopen tar ungefär fyra timmar och efter det har du en god grund till hur screentryck fungerar och får också tillgång till screenverkstan under våra öppettider.

Att belysa en ram med ditt motiv och göra 7 st. tryck kostar 70 kr, därefter kan du trycka vidare med ditt motiv till självkostnadspris.

Vill du trycka bandmerch eller något annat i större upplaga så prata med någon i personalen!

Ps: Vill du ha tips och inspiration så rekomenderar vi till exempel boken Reinventing Screen Printing av Caspar Williamson.

Och här kan du se hela processen: